Връщане на стока в 14-дневен срок

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ

 • Продуктът не е ползван;
 • Няма механични повреди;
 • Продуктът e с оригиналната си опаковка и има изряден търговски вид – без да е нарушена целостта на опаковката; без следи от употреба; с всички етикети;
 • Продуктът e придружен от гаранционна карта, както и всички съпътстващи го документи, аксесоари и части;
 • Продуктът e придружен от фискален бон или друг документ удостоверяващ покупката на стоката от Потребителя;
 • Продуктът e придружен от изрядно попълнен Формуляр за връщане на стока, който се изтегля от бутона най-отдолу на текущата страница.

ПРОЦЕС НА ВРЪЩАНЕ

1. Принтирайте и попълнете Формуляра за връщане на стока, който се намира на края на текущата страница. След като го попълните, го сканирайте и изпратете на contact@salvita.bg.

Важно! Не забравяйте да приложите подписания формуляр, заедно с касовия бон към продукта, когато го връщате. Продукти изпратени без касов бон и формуляр за връщане – няма да бъдат приети!

2. В рамките на 3 работни дни, на Вашия имейл ще получите номер на товарителница, с която да върнете пратката към нас в офиса на Еконт, който сте посочили във Формуляра. Всички куриерски такси свързани с връщането на закупените артикули са за сметка на купувача и се заплащат при изпращане на върнатата стока.

3. В срок до 3 работни дни трябва да занесете пратката в посочения от Вас офис на Еконт, където е необходимо да продиктувате номера на товарителницата, която сме Ви изпратили. Не забравяйте да изпратите:

– Продуктът, в оригиналната си опаковка, с всички придружаващи го документи;
– Касов бон или фактура;
– Изрядно попълнен Формуляр за връщане.

4. Когато получим пратката, я преглеждаме, за да се уверим, че сте спазили всички задължителни изисквания за връщане на продукта.

5. След като получим пратката, ще получите имейл, в отговор на който ни изпратете банкова сметка и три имена на титуляра на сметката, по която да Ви възстановим сумата на закупения продукт. Банковата сметка трябва да е написана в самия имейл. Не се приемат снимки или скрийншоти на банкови сметки!

6. В срок до 14 работни дни ще Ви бъде възстановена сумата на закупения артикул.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМА

Ние ще възстановим заплатената за стоката сума, бeз paзxoдитe зa дocтaвĸa, бeз нeoпpaвдaнo зaбaвянe и във вcичĸи cлyчaи нe пo-ĸъcнo oт 14 paбoтни дни, cчитaнo oт дaтaтa, на която сме получили върнатата стока. Bъзcтaнoвявaнeтo нa заплатената за стоката сума ce извъpшвa пo бaнĸoв път или чрез изплащане на наложен платеж в офиса на куриера, приел стоката за връщане.

 • Ако стоката отговаря на всички условия за връщане
  Сумата на закупения артикул/и се възстановява в пълен размер. Не подлежат на възстановяване разходите свързани с доставката на стоката.
 • Ако стоката НЕ отговаря на условията за връщане
  Ако стоката е използвана; не е в изряден търговски вид; е с нарушена опаковка; не е с всички съпътстващи покупката документи или др., Салвита България си запазва правото да откаже връщането, съответно възстановяването на заплатената сума или да намали стойността на върнатата сума.

Моля имайте предвид, че съгласно чл. 57, ал.5 от ЗЗП запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето, не подлежат на връщане и замяна!

Понеже ние разбираме естеството на онлайн пазаруването и желаем да бъдем възможно най-полезни на нашите клиенти, в спецфични ситуации предоставяме възможността да върнете дори и продукти, които попадат в чл. 57, ал.5 от ЗЗП. За да бъде уважено такова искане и да бъде възстановена сумата на закупените артикули, е необходимо да изпълните задължителните изисквания за връщане, изброени по-горе.

Важно!
Салвита си запазва правото да НЕ възстанови сума за закупена стока, ако тя е върната без изрядно попълнен
Формуляр за връщане и касов бон или фактура.

Важно!
Банкови детайли за въстановяване на сума се изпращат единствено и само по имейл – написани в самия имейл, заедно с трите имена на собственика на сметката.
Салвита си запазва правото да не възстанови суми по банкови сметки изпратени като снимки, скрийншоти или друг начин, който възпрепятства директното копиране на банковата сметка. В случай на грешно изпратена банкова сметка, Салвита не носи отговорност.

ОНЛАЙН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВОТО НА ОТКАЗ ПРИ ОНЛАЙН ПОКУПКИ

Изтегли Формуляр за връщане